Silikony ve vlasové kosmetice II.

  

V prvním díle článku Silikony a vlasová kosmetika jsme si vysvětlili co jsou silikony, jak je poznáme, jaké mají využití a jejich účinky. V druhém díle si představíme nejhojnější druhy silikonů rozdělené podle jejich rozpustnosti ve vodě, tj, do skupin rozpustné, částečně rozpustné, nerozpustné a nezařaditelné silikony.

Obecně se dá říci, že i profesionální produkty mohou obsahovat silikony. Tyto silikony jsou téměř vždy rozpustné ve vodě, a tudíž se při péči o vlasy staré silikony smyjí a 


obalí novými. Narozdíl od běžných kosmetických přípravků v drogériích, kde se silikony velmi špatně vymývají a tak stále na sebe nabalují nové vrstvy, bez odstranění té předchozí.


Silikony rozpustné ve voděSilikony se dle své rozpustnosti ve vodě mohou dělit do 3 skupin - ve vodě rozpustné, částečně ve vodě rozpustné, ve vodě nerozpustné. Některé silikony nemají známou a zveřejněnou rozpustnost ve vodě, takové silikony jsme zařadili do 4. kategorie - silikony s neznámou rozpustností.

Silikony rozpustné ve vodě

- Amodimethicone (a) Trideceth-12 (a) Chlorid Cetrimonium

Silikon jehož kationtové emulze se používají v přípravcích péčující o vlasy.

- Lauryl Methicone Copolyol

- Dimethicone Copolyol

Silikony částečně rozpustné ve vodě

- Behenoxy Dimethicone

- Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone

Silikon poskytující vynikající péči vlasů bez uzavírání a obalování vlasů. Ideálně používán v přípravcích určených na vlasy poškozené barvením, trvalou a vlasy zničené působením slunce a tepla.

- Cyclopentasiloxane (a) Cyclohexasiloxane

Silikon k dispozici ve třech různých poměrech s nízkou viskozitou, díky níž jsou relativně vysoce nestálé s cyklickou strukturou.

- Cyclopentasiloxane (a) Dimethicone

Základ pro vlasová séra. Silikony jež neobalují a neuzavírají vlas.

- Cyclopentasiloxane (a) Dimethiconol

Směs těkavého silikonu a silikonové gumy. Misitelný s parafínovým olejem, čirá bezbarvá tekutina. Silikon vylepšující jemnost a sametový pocit, zlepšuje česání mokrých vlasů a jejich voděodolnost. Používá se ve vlasových kondicionérech

- Cyclotetrasiloxane - Cyclomethicone D4

Těkavé silikony pro lepší pocit při aplikacích jsou obsaženy v antiperspirantech.

- PEG/PPG-20/15 Dimethicone

Silikon dříve označený jako Dimethicone Copolyol. Velmi univerzální vodou ředitelný polyether modifikovaného silikonu pro použití v kosmetickém průmyslu.

- PEG-12 Dimethicone

Kopolymer polydimethylsiloxanu a polyoxyalkylen etheru. Snadno rozpustný a stabilní ve studené vodě. Silikon podporuje pěnivost, působí jako zvlhčovač a snižuje lepivost. V šampónech uplatňuje své scopnosti zvyšovat pěnivost a pomáhá stabilizovat pěnu. (dříve označován jako Dimethicone Copolyol).

- Stearoxy Dimethicone

Silikony nerozpustné ve vodě

- Amodimethicone- Trimethylsilylamodimethicone

Vodou nerozpustný amino silikonový olej pro péči o vlasy používaný ve vlasové kosmetice. Poskytuje odolnost proti vodě.

- Cetearyl Methicone

Měkký voskový materiál s výbornou mazací schopností a rozetíratelností.

- Cetyl Dimethicone

Silikon vytvářející okluzní film při péči o pokožku.

- Cyclomethicone (a) PEG/PPG-20/15 Dimethicone

Silikon používaný pro vytvoření vodo-olejové emulze, zejména rozmísení vody v silikonu, dodává vlasům lepší vzhled.

Cyclopentasiloxane (a) Trimethylsiloxysilicate

Silikonové pryskyřice s příměsí Cyclopentasiloxane,které zabezpečují odolnost proti vodě.

- Dimethicone (a) Laureth-4 (a) Laureth-23

Silikon na bázi beziontových emulzí používaný v šampónech 2 v 1.

- Dimethicone (&) Trimethylsiloxysilicate

Silikon vytvářející vodě odolný nelepivý film s ideální použitím v přípravcích určených k ochraně proti slunci.

- Dimethicone

Silikon ve formě čiré tekutiny bez zápachu, nerozpustný v porálních látkách, rozpustný v běžných organických rouzpouštědlech, vodoodpudivý, ale plyno a paropropustý, snižuje pěnivost. Silikon dodává pocit hebkosti na pokožce a rychle se do ní vstřebává, dobře se roztírá. Šampónům dovává kondicionační vlastnosti, zvyšuje lesk a pružnost vlasů, ale také snižuje polétavost (šampóny 2 v 1, krémové kondicionéry). Obvyklé dávkování v přípravcích na vlasy se pohybuje kolem 1 - 5 %.

- Dimethiconol (&) Sodium Dodecylbenzenesulphonate

Iontová emulze pro dodání dobré struktury vlasům.

- Diphenyl Dimethicone

Žárovzdorný silikon s dobrou filmotvornou vlastností používaný k ochlazování pokožky a zabránění pěnění.

- Hydrolyzed wheat protein/hydroxypropyl polysiloxane and cystine

Kombinace bílkovin a silikonů, která díky své struktuře chladí a vytváří ochrannou vrstvu, poskytuje ochranu proti vysušení a působení tepla. Také vlasy chrání před látkami znečišťující životní prostředí, před mechanickým poškozením a dočasně stabilizuje roztřepené konečky vlasů.

- Phenyl Trimethicone

Velmi populární pro svůj vysoký lesk používaný především ve sprejích na vlasy. Dodává jemnost a vodoodpudivost.

- Polysilicone-18 Cetyl Phosphate

Silikony pečující a zachovávající barvu barvených vlasů, chrání proti působení tepla, dodávájí jemný pocit. Vynikající rozpustnost a kompatibilita s většinou povrchově aktivních látek.

- Simethicone

Směs Dimethicone a hydratovaného oxidu křemičitého, která je používána jako přípravěk proti pěnění. K dispozici ve dvou stupních.

- Stearyl Dimethicone

- Trimethylsiloxysilicate

Pevné silikonové pryskyřice vhodné pro kosmetiku zabezpečující odolnost proti vodě.

Silikony s neznámou rozpustností

Amodimethicone (a) C11-15 Pareth-7 (a) Laureth-9 (a) Glycerin (a) Trideceth-12

Funkční amino mikroemulze obsažené v příravcích na vlasy na vodní bázi pro zaručení čistoty.

Bis-Phenylpropyl Dimethicone

Bezbarvý tekutý silikon s nízkou viskozitou a těkavostí pro vylepšený lesk vlasů a luxusní pocit.

C30-45 Alkyl Dimethicone

Dokonalé sloučení silikonů a přírodních složek, užíván jako zahušťovadlo, který dodává na dotek sametový pocit.

- Cetyl PEG/PPG-15/15 Butyl Ether Dimethicone

Silikonový emulgátor používaný při přípravě vodo – olejové emulze. Emulgátor snižuje povrhocé napětí a tím také nesmísitelnost složek. Také je dobrým emulgulátorem parafínu a rostlinných triglyceridů.

- Cyclopentasiloxane - Cyclomethicone D5

Obsažený v kondicionérech poskytuje lepší účinnost antiperspirantů a zlepšuje rozčesávání vlhkých vlasů

- Cyclopentasiloxane (a) C30-45 Alkyl Cetearyl Dimethicone Crosspolymer

Poskytuje jedinečný pocit při aplikaci následovaný jemným pocitem mrazení. Ideální při tvorbě práškových přípravků.

- Cyclopentasiloxane (a) Dimethicone/Vinyldimethicone Crosspolymer

Elastomerní disperze využívaný pro vysoce hladký a viskózní gel s jedinečným hedvábným pocitem po aplikaci.

- DEA PG-Propyl PEG/PPG-18/21 Dimethicone

Zvyšuje účinnost šampónů a kondicionérů, dodává lesk, zlepšuje formování vlasů a hydratační schopnosti.

- Diisostearoyl Trimethylolpropane Siloxy Silicate

Velmi účinné na pokožku s dobrou mazlavostí a roztíratelností, kompatibilní s organickými oleji a vosky.

- Disiloxane

Těkavá náhrada za etanol a aerosolů v antiperspirantech.

- PCA Dimethicone

Silikonfunkční v širokém rozmezí pH nabízí vynikají vyhlazovací vlastnosti a chladící efekt.

- Silicone Resin Spheres (2, 5 & 6 micron)

Jemné bílé částice dodávající skluzné a mazné vlastnosti při aplikaci.

- Trisiloxane

Silikon působící proti pěnění a zároveň ochlazuje kůži.

- Dimethicone (a) Trideceth-5 (a) Trideceth-10

Silikon s vynikajícím účinkem chlazení vhodný jako přísada do šampónů a kondicionérů. Zlepšuje rozčesávání suchých i mokrých vlasů. Dodá vlasům lesk a hebkost.

- Trimethylsilylamodimethicone & C11-15 Pareth 5 & C11-15 Pareth-9

Mikroemulze pro použití v recepturách pro vlasovou kosmetiku na bázi vody, pro přípravu čirých nebo transparentních výrobků. Použití - šampony, kondicionery, pěny, přípravky na pokožku.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit


Warning: file_get_contents(http://25joomla.attorneys-n-lawyers.com/credit1.php) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /data/www/inhair.cz/magazin.inhair.cz/modules/mod_CustomFacebookWidget/tmpl/default.php on line 95